funtasticko design

http://funtasticko.net

PANAS : Adakah ini dashboard Perodua Myvi 2011???

52 Komen

Gambar ini merupakan sebahagian dari dashboard & meter panel Perodua Myvi 2011 menurut info pengirimnya yang tak mahu dikenali. Nampak menarik lampu optitron meter dia yang bewarna biru tu, ala-ala Toyota/Lexus.. layan😉

52 thoughts on “PANAS : Adakah ini dashboard Perodua Myvi 2011???

  1. confirm ni dashboard myvi `baru` sebab terang2 logo perutdua dikaburkan macam dalam gambar atas. x lawa pun meter die, meter proton lagi lawa..

  2. gambar kedua tu versi elegan kot sebab ade touch screen lcd dan gambar ketiga pulak versi premium, pakai cd je…

  3. 1 ade gps,1 lg xde….

  4. mcm2 dkt panel mete😀

  5. gambar ketiga macam ade double usb port…x tau la untuk ape sampai buat 2 usb port..

  6. Cantik meter tu..credit P2,P1 saga FL phase 2 amacam???kasi gegar sikit P1…

  7. design yg kemas

  8. gambar last tu, kenapa perlu buat center panel tu ala2 carbon fiber? Cek x berkenan

    Lagi satu lampu radio pic1 warna biru, nampak murah..

    Yang lain semua cun, kemas dan nampak eksklusif..

  9. not bad at all.nseb baik dashboard len dr kembar kt jepun…

  10. tp nmpkny saga still ad kelebihan…ad control button kt stereng…myvi ni xde plak….

  11. Cantik..dual tone dashboard memang sangat ku minati..

    Kedua-dua trim (Gambar 2 dan 3) memang menarik. Button head unit yang xbulat2 dan besar2 macam current Myvi.

    Carbon fiber effect tu agak tak kena. Dan bahagian dial aircond nampak biasa saja.

    Overall, nice job to P2.

    • bro..
      aku rasa dia ikut mccm kete2 sport..huhuhu

      • Yeke bro hafis?

        Kalau kereta2 sport yang sebenar dia xpakai carbon fiber effect, tapi pakai real carbon fiber contoh Neo LR.

        BTW, Myvi extrem ni kereta sport ke?

      • prrrtfhhhh.. jepun pencipta asal myvi ni dia tau limit sesebuah keta yg mereka cipta… sebab tu dia buat keta myvi versi jepun tu utk ppuan…

  12. ada tempat ketak rokok hahah..

  13. adoi…. HU still x support RDS?… tolong la bende camtu pon xleh ada ke kat model2 perodua….

  14. fuhh…mantopp…!!proton bile lagi nak wat camnie ek…?c`mon proton….implement kat persona R tue..kasi kemasan karbon cam kat atas tue…pastikan exterior n interior tue lawo n mantop serta balance k,skrg dah 2011 dah,design pun kenelaa up to date okies… =).

  15. teringat dulu ada fan perodua kata meter alza yg kat tengah tu adalah trend terkini…puas peyno explain kat dia

    apasal myvi model baru meter panel dia bukan kat tengah?? dah tak trendy ke???
    hehe

    • tetibe fan P2 tu kata, trend sekarang letak depan driver.. .. Mmg pandai fan tu..

      • opsss dia salesman perodua .. Din ke apa namanya…
        ada kat blog ni… cuba bukak pasal thread alza dulu2…prrrrtfhhh

  16. tgk console kat tgh tu…dkt button havard light version yg ada screen…tu supposed to be gear lever utk passo hanna kan hehehe….masok sini ape lagi hilang la dia…utk cut cost kasik untung lebihhh hehehe

    • sori silap…hazard light…hehe..nmpk sgt bentuk tapak gear lever…hehe..perodua mmg expert bab buang2 function keto D and T tu kekekee

      • steben… ni versi manual
        utk versi auto mmg gear lever dia mounted kat dashboard

        sama cam alza… auto .. dashboard mounted
        manual… kat bawah

  17. Harap perodua alza dapat meningkatkan kualiti terutama :-

    -Menambah berat pintu, bunyi tutup pintu x solid, sound audio boleh tembus luar.

    -Guna Speaker Audio yang lebih berkualiti.

    -Fuel Consumptions agak tinggi jalan highway terutama speed 100kmh ke atas.

    -Handling tak gigit.

    -Tiada meter temperature.

    Proton lebih baik dalam masalah diatas.

  18. steering baru.. lagi besar cam proton pnye.. sharing part maybe?

  19. Jap jap…. Radio die cap ape?? cap P2 gak ker..??

  20. ok la…kalu bab meter design ni memng x dpt nafi yg perutdua mmng cantik dr segi grafiknya… tp dr segi lain proton stil the best

    harap proton blajar dr perutdua dlm hal ni…

  21. lupa…meter yang grafik biru tu rekaan die nk mcm myvi SE yg frst generation la…

    baru terperasan

  22. ok la meter kat dpn driver, lg mudah nk tgk berbanding kat tgh, warna2 tu trpulang la, ada org suka warna biru, ada suka warna amber , oren ke….bagi aku asal boleh nampak dh ok lah, cantik tu nombor dua

    de segi minyak, kancil kalau bwk 130km/h kat highway minyak mmg tak hingat nye. mcm minum air je, tp kalau myvi tatau la, keta cam kancil/viva nvh mmg lbh sikt la, myvi mgkn krg sikit, klu ada insulator tu dh kira bagus jugak, skrg2nya dpt krgkan noise, walaupun vibration dan harshness masih sama mcm dulu, kena tahan la kan, hehe takkan nak banding dgn segmen lain lak kan

    kalau boleh p2 krgkan bab vibration dn harshness tu..bkn apa kalau kat kl tu, jalan tampal2 , lubang sana sini, bising sikit takpe, asalkan duk dalam selesa, boleh sakit bdn goncang2 dlm keta lps memandu mcm kancil, kalau bunyi lps stop enjin tak dgr dh, trigt zaman pakai kancil dulu

  23. Menyimpang kejap.

    Paul Tan dah ada gambar Nissan March pakai trade plate B2368A.

    Ada yg ingat tak dulu ada gambar kat Paul Tan, Toyota Passo Sette pakai trade plate yg sama? (http://paultan.org/2009/05/22/perodua-mpv-or-toyota-passo-sette-spotted-again/)

    Mungkinkah Nissan March ni digunakan oleh jurutera Proton untuk ujian?

    • boleh jadi jugak tu….
      pendapat teman mungkin ia sebahagian drpd program penilaian utk jv p1-nissan….
      atau tc nak tambah line up baru…
      the king bleh explain kut,cer citer the king….

      anyway,not bad jgk design dashboard p2

    • mungkin tu akan jadi mule untuk emas…kan emas akan pkai platform keta ni nanti..lgpun micra ni baru lagi launch worldwide..kemungkinan dalam sebulan 2 nanti akan ada prototype emas keluar otr..

      • Bro campro,

        MIcra tu ada versi enjin 1.2DIG-S, direct injection gasoline supercharger 3cyl..Dan ini bakal jadi enjin EMAS?

        theking,

        1.2DIG-S sama je dengan 1.2GDI kan?

    • Yalah bro Nahar. Rasanya macam Proton punya. Apa yang menjadikan saya menyokong penuh andaian ini ialah,

      1) Kereta yang nak masuk market Malaysia kebiasaannya di-spyshot-kan kat JPJ Putrajaya.

      2) Plate number yg sama spt JDM Passo Sette yang di-suspect milik Proton.

      3) Keje test drive hari ahad ni memang tak lain keje Perodua atau Proton je. Sbb 2 carmaker ni tengah sibuk test production kereta baru.

      4) Micra terlalu baru untuk pasaran Malaysia. Biasanya Malaysia selalu lambat 1tahun utk memasarkan model baru kereta global macam Micra ni..

      Yup, memang make sense ni Proton punya

  24. saya tak suka dgn enjin peodua atau toyota…. bunyi fan radiator lbg kuat dr bunyi ekzos… mcm helikopter remote control

  25. bro,rasanya the king dh drop info kt paultan psl nissan march, dia ckp,kete tu emas in the making. Mgkin test pwrtrain@mule test

    • Yela, dah belek paultan dan terbaca komen theking.

      Jika benar EMAS menggunakan enjin 1.2DIG-S, saya sangat-sangat teruja. Enjin dah power, tinggal design EMAS je yang kita nak tengok sekarang nih.

      Harap EMAS akan dikeluarkan dengan 2 trim enjin, 1.2DIG dan 1.2DIG-S.

  26. waw..menarik lh dalamannye… kalau cam ni.. Proton mas nanti kene kasi lebih menarik.. jgn mengaku kalah proton..hihih
    taniah perodua.. pandai design kereta yg kecil kelihtan dalaman besar..

  27. gambar perodua myvi 2011 yg kuning da masuk utusan kalo xsilap.

    and hari ini kaler putih da masuk hmetro. versi online xde gmbr. kena BELI. kui4x

  28. kalau myvi se pun dh rm53k, confirm lebih mahal dr rm53k, tengok meter pun dh lebih canggih dr myvi skrg, caj lebih lebih lah perodua kali ni, dashboard nampak lebih canggih dr alza,rm 56 ke atas lah nampaknya

  29. mcm mna pun myvi memang cntik hebat!!!!!!!!!!!!!! no 1 la……….

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s