funtasticko design

http://funtasticko.net

Persona Facelift (Enhacement) akan dilancarkan tak lama lagi!!!

36 Komen

Gambar & info ini diberi oleh sepupu saya, bro Mat tadi..dia bagitau kereta ni akan dilancarkan tak lama lagi..saya dengan dia akan buat “test drive” kereta ni nanti selepas dilancarkan..tunggu.. 😉

36 thoughts on “Persona Facelift (Enhacement) akan dilancarkan tak lama lagi!!!

  1. Bro Sales Advisor aku cakap hari rabu launch. bleh tgk kete dah rabu ni….aku amik M-line auto jer harge up 2.2k jd OTR rm55999…high line dia cakap amik alih harga persona SE…rm59400 OTR…

  2. aduhai.. dari jumaat, ke isnin.. dari isnin ke rabu, khamis.. hehe~ jauh perginye tu..

    xpe2, kite tunggu dan lihat.. teringin jugak nk buat test drive kereta ni..

  3. sampai sudah x jumpa yg warna putih ye sejak kuar dr production.. bro campromania, snapshot pics latest ni yg resolusi tinggi sket ada x?

  4. yg dalam gambar ni hline ke?

  5. uiiihhhhhhhhhhhhhhhhh…yes!!!aku nk kaler ni la bro…btol ke rabu ni..rabu ni kene g tgok and booking la..agak2 lame x nk dpt pas booking??ni kaler pe eh? blue haze ke?

  6. salam sume. sorry gambar xclear ngat, camera hp. kita ckp pasal menda negative dulu. aku dapat tengok b-line n m-line manual. yg negativenya bagi aku, fabrik yg dia pkai pada panel pintu n color dashboard, mengingatkan aku pada honda city n vios. pada setengah org, mgkin adalah positif, tapi bagi aku negatif sebab aku suka kalu proton ni unik ckit, ada identity tersendiri mcm persona yg lama.fabrik kat pintu, ada gak mcm peugeot 308 yg aku tgk baru2 ni position seat depan masih sama dengan persona lama, aku harap dia dpt improve tang steering tilt tuh kasi tiggi ckit,almaklum,aku nih besar gak orgnya.

    yg positif yg aku tgk,meter kalu tgk live bila idup enjin, memang paling cun p1 pernah wat(bagi akula).bunyi enjin yg agak garang dari luar kete(bagi aku positif coz aku ni minat ckit bunyi garang2 gitu, tapi ada gak akan kata negatif,terpulang), terlupalak nak test tutup pintu masuk dalam kete :-). aku cuba gak rev2 walupun kete xjalan, tapi rasa cam teruja coz throttle dia jauh lebih responsive dari waja campro aku yg dah pun pkai iridium plug n r3 cable plug n pivot mega rizin n extractor powerzone(hp rating sama ngan cps, n torque lebih ckit). tapi kena tungu test on the road baru tau.
    head unit ok, lebih cantik dari tengok dalam gambar tapi prefer intergrated coz nampak lebih mewah, tapi on positive side, adalah ruang untuk isi hp.
    seat belakang memang condong ckit, so selesalah berbanding persona sebelum nih. memang grill depan dengan lambang proton tuh guna plastik, ada kata guna krom lagi cantik, tapi coz dia nak samakan dengan colour door handle, kalu pkai crome kang kata mcm ah beng plak. tapi bagi aku personally persona fl aka enhancement nih lebih garang dari yg dulu.

    • no hal la bro psl pics tu. its better than nothing. ni yg besh ni, dpt review dr org yg dh try persona fl ni. sayang bro x dpt nk test drive ye.. anyway, thanks for da info bro!

  7. EasyU-torque based but Ecu700-load based. The campro iafm in this car response better coz the torque band is wider. Hopefully the FC will improve too!

    • theking..what do you mean by Ecu700-“load based” & EasyU-“torque based”.what is the advantages between this two??
      thankz & happy motoring

      • Kimi^Rules,

        You need to test drive both old persona and new persona fl than only you can feel the difference.

  8. rabu ker khamis… yg pasti aku nak p tgok…huhuhu bminat pd lampu blakang

  9. mmm… penambah-baikan yg bagus bagi persona enhancement nie. Bahagian blakang persona nie menjadikan pesona nie kelihatan sedan c segment yg agak mewah sket:) Alangkah bagus kalau depannya seperti persona SE. Ok kot sebab just enhancement jer. Bagi saya design baru nie mgkin akan nampak garang sket seperti gen2 CPS, cuma hilang sikit ciri karakter persona. Garisan2 konvensional di depan tu ok je, cuma lebih suka kalau logo ber’sayap’ n garisan ‘wau bulan’ dikekalkan dan diberi sentuhan futuris, baru nampak lebih nilai, estetika n nampak lebih artistik sket 😉 … harap persona Replacement nanti kekalkan identiti ini yek:)

    my 2 cents.

    cheers!

  10. ler… tak launch lagi.. penat menunggu dengan penuh kesabaran nie… harge tu naik skit may b p1 nak jadikan persona ni setaraf dengan waja yang akan tamat tak lama lagi dengan.

  11. kalau kaler putih lagi cun rasa pesona fl ni………

  12. menarikkk..tak sabar nak rasa perbezaan dengan current persona!

  13. bahagian paling besh speedometer dia…first ime meter illustrationnya setanding perodua…

  14. mintak izin nk post kat blog saye ye bro…

  15. aku rase pelik lah,sebab dasboard baru ni kenapa takde front passanger airbag ataupun design baru.ade sape2 yang boleh membantu

    • ye x ye jugak..gambar ni yg versi m-line..mungkin yg h-line je yg ada dual airbag..

      • aku rase mungkin tersorok agaknya,macam perodua alza passanger airbag tersorok,sama jugak dengan Hyundai i30
        setahu aku patut b line yang ade satu airbag

  16. rasenya gambar yg atas tu m-line…single airbag….

  17. tu m-line tu, steering takde leather wrap.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s